FIND SOPHIA

カテゴリーで探す

コンテンツ名で探す

SSIC

体験

Udon Making Tour うどん作り体験

English follows Japanese

みなさんは「糧うどん」という言葉を聞いたことがありますか?糧とは、ゆで野菜のこと。
東京西部の小平市周辺はその昔、水田がなく小麦を栽培し、小麦粉で打つうどんを食していました。
かつては、ゆで野菜を添え、温かいつけ汁でいただく糧うどんはごちそうだったそうです。
小平市郷土研究会の皆さんと一緒にうどん作りをしませんか。

Have you ever heard of the term ‘Kate udon’? The word “糧” refers to boiled vegetables.
In the Kodaira City area in western Tokyo, there used to be no rice paddies, so people grew wheat and ate udon noodles made from wheat flour.
In the past, udon noodles served with boiled vegetables and warm dipping sauce were a feast.
Why not join the Kodaira City Local Studies Group in making udon noodles?

日時
2024年06月22日(土)
9:30 am - 2:00 pm
対象者
上智大生
定員
18 名
言語
日英
参加費用
なし
開催形式
対面
場所
小平市公民館
申込締切
2024年06月11日(火)
9:00 am
主催
SSIC
問い合わせ先
SSIC
E-mail
ssic-co(at)sophia.ac.jp
※ (at) は @ に置き換えて下さい
特記事項
応募期間は本日~6月11日(火)9:00です。参加の可否は6月14日(金)迄にメールで連絡します。

Date & Time
Saturday, June 22, 2024
9:30 am - 2:00 pm
This event is open to
Sophia students
Capacity
18 persons
Language
ENG/JPN
Participation Fee
Free
Event format
In-person
Place
Kodaira City Hall
Deadline
Tuesday, June 11, 2024
9:00 am
Organized by
SSIC
Contact
SSIC
E-mail
ssic-co(at)sophia.ac.jp
*Please replace (at) with @ when sending the e-mail.
Note
The application period is from today to Mon. Jun 11, 9:00am. Results will be emailed by Fri, June 14.